Loopbaancoaching & Outplacement

Lef! werkt …. aan
inzetbaarheid

Outplacement is een begeleidingstraject dat medewerkers helpt bij het vinden van een nieuwe baan buiten het huidige bedrijf, vaak als medewerker en werkgever samen al hebben besloten het arbeidscontract te beëindigen. Het omvat diverse aspecten van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanoriëntatie en ondersteuning bij het zoeken naar ander werk. Het doel is een soepele en positieve overgang naar een nieuwe professionele fase.

Soms kan ook in andere situaties, binnen of buiten een dienstverband, een loopbaanvraagstuk ontstaan, dan bieden wij gerichte loopbaancoaching op hieronder genoemde onderdelen die van toepassing zijn op de situatie van de medewerker.

Werkwijze

De aanpak van Lef! werkt is gebaseerd op een grondige inventarisatie van de behoeften en wensen van zowel de werkgever als de medewerker. Hierbij doorlopen we de volgende stappen

Onderdelen

Afhankelijk van de achtergrond en behoefte van de medewerker komen de volgende onderdelen aan bod:


Inventarisatie
We starten met een uitgebreide kennismaking om de specifieke behoeften en verwachtingen in kaart te brengen. Dit omvat zowel de redenen voor het outplacementtraject of loopbaancoaching als de individuele doelen van de medewerker.


Oriëntatie op Persoon en Arbeidsmarkt
Na de inventarisatie beginnen we met een intensieve oriëntatie op zowel de persoonlijke capaciteiten als de arbeidsmarkt. Dit helpt de medewerker zijn/haar sterke punten en mogelijkheden beter te begrijpen.


Coaching op belemmerende thema’s
We bieden coaching om eventuele belemmerende factoren te identificeren en aan te pakken. Dit kan variëren van zelfvertrouwen tot specifieke vaardigheden die verder ontwikkeld moeten worden.


Arbeidsmarktbenadering
Het traject omvat strategieën voor effectieve arbeidsmarktbenadering, inclusief het optimaliseren van cv’s, sollicitatiebrieven en Social Media.


Netwerken en Jobhunting
Wij begeleiden de medewerker bij het opbouwen en activeren van zijn/haar professionele netwerk. Daarnaast bieden we concrete ondersteuning bij het zoeken naar geschikte vacatures en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Wat anderen zeggen

Maatwerk + Korte lijnen

“De arbeidsdeskundigen van Lef! werkt kijken naar wat er nodig is in het dossier, denken buiten de gebaande paden en leveren maatwerk.

Er zijn korte lijnen, zowel met ons als met de bedrijfsarts. Ook nemen ze de medewerker goed mee in het proces.”

Heeft u interesse en wilt u meer informatie?

Mail of bel ons!