Verzuimbegeleiding algemeen
Lef!werkt ondersteunt werkgevers zowel binnen Zorg, Onderwijs en Overheid als ook binnen het MKB in de begeleiding rondom de aanpak van (frequent) verzuim. Het doel is hierbij om de medewerkers te ondersteunen in het groeien naar optimale inzetbaarheid. Hierbij is het benutten van de inzetbaarheid het uitgangspunt; want hoe langer een zieke medewerker uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om hem weer te laten terugkeren in het arbeidsproces.
Mens centraal
Bij ons staat de mens en haar verhaal hierbij centraal. De oorzaak van verzuim kan medisch zijn, maar dit is niet altijd het geval. Psychische problemen of een moeilijke thuissituatie spelen vaak een rol, evenals onvrede op het werk of (on)uitgesproken conflicten. Door op de juiste aspecten te begeleiden kan een naar een duurzame oplossing gewerkt worden, die aan alle betrokkenen helder gecommuniceerd wordt.
Specialisten
Onze arbeidsdeskundigen weten hoe zij een vertrouwensband met mensen opbouwen. We luisteren goed naar wat mensen ons vertellen en bieden een heldere aanpak voor verzuim, waarbij ook buiten de gebaande paden wordt gekeken.
De bedrijfsarts is de specialist op het gebied van het duiden van inzetbaarheid vanuit de medische klachten. Daarmee zullen de bedrijfsartsen vooral kijken naar mogelijkheden voor inzet en wat er nodig is om dit verder te ontwikkelen. Dit realiseren ze samen met de arbeidsdeskundigen, casemanagers en praktijkondersteuners middels een verlengde arm constructie.
Maatwerk
Lefwerkt is geen gecertificeerde arbodienst en wij werken daarom voor wat betreft arbodienstverlening vanuit een maatwerkconstructie. Dit betekent dat samen met de opdrachtgever gekeken wordt naar op welke wijze wij onze diensten kunnen inzetten om gezamenlijk de verantwoording vanuit de Wet Verbetering Poortwachter in te richten. Hierbij is er wat ons betreft sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij de opdrachtgever de regiehouder is.
ARBO-deskundigen samen op een plek
Bij Lef!werkt hebben we alle deskundigheid omtrent ARBO onder een dak: bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, arbeids-en organisatiedeskundigen, adviseur arbeid & gezondheid, casemanager regie op verzuim, casemanager taakdelegatie, register case- en caremanager (Rccm®), veiligheidsdeskundige, arbeidshygiënist, coaches en trainers. Deze zijn voor een deel in dienst en voor een deel worden deze ingehuurd. Doordat wij hiervoor samenwerken met vaste partijen kunnen wij de kwaliteit en structurele inzet garanderen.
We bekijken per situatie welke deskundige er het beste ingezet kan worden. De specialisten van Jansen & De Vries zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ARBO. Het zijn allemaal goed opgeleide mensen. We voelen ons nauw betrokken bij uw medewerkers, uw bedrijf en daarmee uw belangen. Als ARBO-consulent hebben we oog voor mensen én de organisatie. Ons uiteindelijke doel is hierbij altijd: Medewerkers weer optimaal aan het werk krijgen en houden.
Wet en regelgeving
Bij verzuimbegeleiding komen veel sociale zekerheidswetten kijken zoals: de WI, WW, bewaking en uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter en nog veel meer. Werkgevers zijn niet alleen wettelijk verplicht om hier kennis van te hebben, zij zijn hier ook verantwoordelijk voor. Wij snappen dat het lastig is om, naast het ondernemerschap, compleet op de hoogte te zijn van alle deze regels en wetten. Daarom hebben onze professionals hier niet alleen kennis van, zij zijn ook proactief in de advisering hierover.
Er zijn korte lijnen, zowel met ons als met de bedrijfsarts. Ook nemen ze de medewerker goed mee in het proces.”