Werkplekonderzoek

Lef! werkt …. aan
inzetbaarheid

Bij een werkplekonderzoek wordt er door onze bedrijfsfysiotherapeut op de werkplek gekeken naar aanpassingen waarmee de medewerker weer beter in staat is om zijn of haar werk te verrichten. De werkplek wordt onderzocht op de ergonomie (zoals houding en werkcomfort) en de fysieke belastbaarheid van de medewerker.

Doel is om de werkplek weer zo optimaal mogelijk te maken én daarmee ook de werkbeleving en inzetbaarheid van de medewerker. Daarnaast kijken we ook altijd naar zaken als werkdruk en grenzen stellen.

Werkwijze

Om het werkplekonderzoek uit te voeren komen we fysiek langs op locatie. Bij een kantoorfunctie is dit al snel een bureau werkplek. Een werkplek kan ook in een fabriek zijn of op een werkplaats. Allereerst gaan we in gesprek met de medewerker om meer te horen over de fysieke klachten en werkbelasting. Vervolgens wordt de werkplek in kaart gebracht. Nadat we een volledig beeld hebben van beide kanten brengen we ons advies uit.

In veel gevallen kan de werkplek middels de adviezen direct ter plaatse aangepast worden. Eventuele hulpmiddelen kunnen dan later verzorgd worden door de werkgever. Het uitgebrachte advies leveren we aan bij de werkgever die de adviezen in de praktijk kan brengen.

Wat anderen zeggen

Maatwerk + Korte lijnen

“De arbeidsdeskundigen van Lef! werkt kijken naar wat er nodig is in het dossier, denken buiten de gebaande paden en leveren maatwerk.

Er zijn korte lijnen, zowel met ons als met de bedrijfsarts. Ook nemen ze de medewerker goed mee in het proces.”

Heeft u interesse en wilt u meer informatie?

Mail of bel ons!

Ook interessant: