Re-integratie Spoor 2

Wat anderen zeggen

Maatwerk + Korte lijnen

“De arbeidsdeskundigen van Lef! werkt kijken naar wat er nodig is in het dossier, denken buiten de gebaande paden en leveren maatwerk.

Er zijn korte lijnen, zowel met ons als met de bedrijfsarts. Ook nemen ze de medewerker goed mee in het proces.”

Open staan voor denken in kansen en mogelijkheden

“Na 35 jaar werkzaam te zijn in het onderwijs en meer dan 20 jaar ook eindverantwoordelijkheid te hebben gedragen viel ik anderhalf jaar geleden uit als gevolg van gezondheidsproblemen.

Al snel bleek een terugkeer naar eigen werk voor mijn gezondheid niet wenselijk meer te zijn en was re-integratie binnen de eigen organisatie niet aan de orde.

Via mijn werkgever en arbeidspsycholoog kwam ik in december 2022 in contact met ‘Lef! werkt’ in Doetinchem.

Lef! werkt is een jonge en dynamische organisatie; continu in ontwikkeling aangaande innovatieve oplossingen met betrekking tot de thema’s duurzame inzetbaarheid, re-integratie en loopbaanontwikkeling.

Mijn hulpvraag richtte zich op advies en begeleiding ten aanzien van re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Mijn adviseur en begeleider in deze was een, Operationeel Manager bij Lef! werkt.

In een aantal sessies met de begeleider waarin mijn situatie, persoonlijk welbevinden, kijk op eigen loopbaanontwikkeling en terugkeer in werk centraal stonden kwam er voor mezelf weer richting en perspectief in een lastige periode.

Vanuit begrip, met een stap voor stap aanpak en denken/adviseren in kansen en mogelijkheden kreeg ikzelf weer houvast en regie op mijn eigen toekomst.

Het viel me op hoe snel mijn begeleider een ontstane situatie, los van mijn persoonlijke kwaliteiten, analytisch benaderde en vandaaruit mij weer in mijn ‘kracht’ zette en kon overtuigen nog van waarde te zijn. Dat sterkte in maart 2023 mijn zelfvertrouwen en was mede al de stap naar re-integratie in een nieuwe werkkring. Daar hoef ik mijn ervaring en expertise niet meer als eindverantwoordelijke in te zetten, maar als ‘adviseur’ wat leidt tot meer persoonlijke balans en herstel van gezondheid.

In deze nieuwe rol ontwikkelde zich mijn re-integratie inmiddels naar een tijdelijke aanstelling. Met Lef! werkt houdt ik per kwartaal nog een terugkoppeling en ‘spiegelen en sparren’ we deze loopbaanontwikkeling en de processen die daarbij horen om hiervan duurzaam een succes te maken!

Een ondernemer of organisatie die open staat voor denken in kansen en mogelijkheden is bij Lef! werkt aan het juiste adres. Los van de gebaande paden kijken naar wat mensen kunnen en nog te bieden hebben kan een match gemaakt worden op wat wel lukt en duurzaam tot een succes leidt.

In deze tijden van tekorten op de arbeidsmarkt zal dit voor veel werkgevers als muziek in de oren klinken!”


Jurgen Huls
Advies, Ondersteuning en Coaching Onderwijsorganisatie en
Bedrijfsvoering Zinder + ZZP-er

Timing

Wij bieden trajecten van verschillende duur, maar ook een oriëntatietraject of haalbaarheidsonderzoek spoor 2.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie?

Mail of bel ons!